2024, június 21, péntek
Erdei iskolai modulok

Erdei iskolai modulok

Kalandos erdő
Kalandos erdő
Falusi randevú: Az ‘Indiana Jones’ hídon
Európa Park
Falusi randevú: Európa Park
Mezőgazdaság és település
Mezőgazdaság és település
Vizek varázslatos világa
Vizek varázslatos világa
Kalandos erdő: Az erdő élővilágának megismerése, természetbarát magatartásmód elsajátítása (1-4. osztály)► Kalandra fel: A természetben való tájékozódás megismerése és térképnek, iránytűnek gyakorlatban való használatának elsajátítása (1-8. osztály)

Csillagászati és földtani alapismeretek: Izgalmas történetek a csillagképekről, világképek, bolygók, galaxisok távcsővel való megtekintése (1-8. osztály)

Falusi randevú: Településünk múltjának, mindennapjainak bemutatása, érdekes, izgalmas történetekkel. A község szobrainak, alkotásainak felfedezése (1-8. osztály)

Fedezzük fel az erdő élővilágát: A környezetbarát erdőjárás szabályainak megismerése, a megfigyelőképesség fejlesztése, szélerősség mérése. Játék állathangokkal. (1-8. osztály)

Fűszer-, és gyógynövények a mindennapi életünkben: Nagyanyáink bölcsessége, egészségünk megőrzése és védelme gyógynövényekkel (1-8. osztály)

Vizek varázslatos világa:Vízminőség mérése, vizek élővilága. Milyen hálóval kell kifogni a különböző halfajtákat? Nádból csónak készítése (1-8. osztály)

► ÚJ! Klímaváltozás, vagy klímahisztiValós veszély a klímaváltozás? Ha igen, milyen hatásait érezhetjük, ha nem, akkor miért is érezzük ezeket a hatásokat? Mit jelent az ökológiai lábnyom és mit jelent a karbonlábnyom? A tiéd mekkora? És vajon mit tehetünk a klímaváltozás ellen egyéni és kisközösségi szinten? (10 éven felülieknek; 5-8. osztály, illetve gimnazista korosztály)

► ÚJ! Fenntartható gazdaság: Körkörös gazdaság, közösségi gazdaság, kék gazdaság: A növekedés korlátai, a GDP mindenhatósága, avagy miért a csiga a kedvenc állatunk? Mennyibe kerül valójában 1 kiló kenyér? Fenntartható gazdaság: Körkörös, kék és közösségi. Miért csíkos a zebra és miért jó hír ez nekünk? (10 éves kortól; 5-8. osztályosoknak vagy gimnazista korosztálynak)

► ÚJ! Jöjjön valaki, szökik az energia! Energiaválság van, ezt ma már nagyon érezzük a saját bőrünkön is. Habár már a ’80-as években is téma volt az energiatakarékosság, úgy tűnik, még mindig nem tanultuk meg, hogyan takarékoskodjunk. Megoldhatják a problémát a megújuló energiák? Biztos, hogy le kell mondanunk a kényelmünkről, ha fenntartható módon akarunk élni? (10 éven felülieknek; 5-8. osztály, illetve gimnazista korosztály)

Comments are closed.

Scroll To Top